НОВИНИ

Валери Симеонов за пушенето: Законът не се спазва в България, пуши се навсякъде

Законът не се спазва в България, това е лицемерие, това е двуличие, пуши се навсякъде. Това коментира в предаването "Още от деня" вицепремиерът Валери Симеонов. Засилили сме санкциите, но когато един закон е лишен от основа и причинно-следствена зависимост и основателност - той не се спазва, допълни той.

bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 25.04.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Аз съм непушач и НФСБ сме предложили един закон, в който непушачите да имат възможността да бъдат в помещение, където не се пуши, да им мирише на цигари, подчерта той. Сега навсякъде е царството на тютюнопушенето, коментира Симеонов.

Той обясни, че не познава човек, който да е затворил заведението си, защото е трябвало да забрани пушенето, но познава хора, които се "движат на ръба на фалита" - точно заради това, че спазват закона, а "техните съседи" не го спазват, обясни Симеонов. По думите му, в това отношение София е пословичен пример.

Валери Симеонов: На много места в София се пуши, в много скъпи заведения има обособени зали за пушачи. Баламите спазват закона, търпят загуби заради това, а тези, които не го спазват, имат покровители от местните общински контролни органи или пък РЗИ-та, които са установили трайни топли финансови взаимоотношения - тях не ги закачат.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е в топ три на страните с най-нисък външен дълг в Европа
България е в топ три на страните с най-нисък външен дълг в Европа
В Саудитска Арабия отвориха фитнес салони за жени
В Саудитска Арабия отвориха фитнес салони за жени