НОВИНИ

Прокуратурата прецизира обвиненията по случая "Иванчева"

Прокуратурата допълни обвиненията срещу кмета на "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившият кмет на района Петко Дюлгеров. Това казаха адвокатите им, които бяха извикани в Националната следствена служба. Междувременно от Столичния общински съвет съобщиха, че утре ще гласуват назначаването на сегашния зам.-кмет на район "Младост" Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
18:10, 25.04.2018 (извънредно)
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

В новите обвинения, по думите на адвоката на Иванчева, са конкретизирани исканите от нея суми - първоначално 250 000 евро, след това 500 000 евро, датите и местата, на които се е срещала с Дюлгеров.

Димитър Марковски - адвокат: Говори се за три дати, като предварително ви казвам, че съм разговарял с Иванчева на тези три дати - не е присъствала на тези места.

Адвокат Марковски заяви, че вече е поискал записи от видеокамерите от посочените места. Призна, че срещи между двамата все пак е имало, но за да уточняват служебни въпроси. Нови доказателства днес не са били представени, обяви адвокатът на Петко Дюлгеров Марияна Тодорова. Тя е отказала да подпише новите обвинения, защото има възражения срещу срока на призоваване.

Марияна Тодорова - адвокат: Всички знаем, че това ново обвинение е във връзка с мярката за неотклонения, която ще бъде разглеждана утре. Аз ще възразявам то да не следва да се обсъжда от въззивния съд.

Дюлгеров на този етап не се отказва от показанията си, че е взел и броил парите, след което ги оставил в колата. Адвокат Тодорова заяви, че му било обещано от следователите, ако съдейства за разкриване на престъплението, да бъде освободен, което обаче не се случило.

Междувременно двамата заместник кметове на район "Младост" Румен Русев и Владимир Клисуров изпратиха декларация до Столична община, в която пише че Клисуров си прави самоотвод като посочен от Иванчева да заеме временно длъжността кмет, и на негово място да бъде избран Русев. Оказва се, че Иванчева, въпреки че е посочила Клисуров, не е подписала заповед. От Столичния общински съвет обаче обявиха, че на утрешната сесия ще гласуват длъжността да поеме Клисуров, за да уважат нейния избор.

Елен Герджиков - председател на Столичен общински съвет: С доклад извънреден, подписан от целия председателски съвет утре ОС ще избере за временно изпълняващ длъжността Клисуров.

БНТ: А той вече иска ли ?

Елен Герджиков Той е зам.-кмет и има задължения.

Утре Специализираният съд ще гледа мярката за неотклонение на тримата обвиняеми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилени мерки за сигурност преди дербито Левски - ЦСКА
Засилени мерки за сигурност преди дербито Левски - ЦСКА
Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу Румен Овчаров
Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу Румен Овчаров