НОВИНИ

ГЕРБ няма да подкрепи кабинет в рамките на този парламент

ГЕРБ няма да подкрепи друго правителство в рамките на това Народно събрание-реши парламентарната група на партията. Повод за това стана дебатът по бюджета в Народното събрание. Разминаванията им с Патриотичния фронт по пенсионната политика обърнаха мнението на ГЕРБ от вчера. Председателят на парламентарната група Цветан Цветанов каза, че премиерът е запознат с решението и ще се съобрази с волята на депутатите си.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
17:26, 30.11.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: "Ние не можем да бъдем заложници на принципите, които има политическа партия ГЕРБ и да се съобразяваме с политики, които не съответстват и не кореспондират с цялостния модел за развитието на държавата. И точно затова не смятаме, че във формат "43-ти парламент" има политическа сила, която може да поеме мандат за съставяне на кабинет заради всички тези различия".

Валери Симеонов, Патриотичен фронт: "Нищо ново няма и по никакъв начин тези наши предложения не могат да бъдат повод за кардинални решения за колегите от ГЕРБ. Ние сме задължени, ние сме притиснати до стената, за да не допуснем безредие и безвремие в страната. От тази гледна точка декларирахме вече - готови сме - ако ни бъде връчен трети мандат - да разговаряме с всички политически сили, да търсим съгласие, за да се състави експертно правителство, което да продължи успешното и стабилно развитие на България.
Корнелия Нинова, председател на БСП: "Г-н Борисов на Консултативния съвет, след това и други представители на ГЕРБ изразиха подкрепа за кабинет с Патриотичния фронт. Те вчера знаеха за това предложение за пенсиите. Смятаме, че от вчера до днес просто не можаха да се разберат за постове, влияние, министерски кресла. От сутринта са се изпокараха помежду си. Не можаха да си разпределят властта и затова тръгват към тази крачка."

Найден Зеленогорски, съпредседател на ПГ на Реформаторския блок: "Колегите от ГЕРБ понякога имат нюанси в мнението си и вече започвам да се обърквам ,но при всички случаи Изпълнителния съвет на блока ще обсъди всичко .Според мен най-вероятното е да си се готвим за предсрочни избори , то е повече от очевидно за мен."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добрият самарянин в Русе е препълнен на прага на зимата
"Добрият самарянин" в Русе е препълнен на прага на зимата
Жители на пловдивско село даряват пари и труд за местни инициативи
Жители на пловдивско село даряват пари и труд за местни инициативи