НОВИНИ

Европейски средства за над 200 млн. лева ще бъдат инвестирани в селските райони

Европейски средства за над 200 млн.лева ще бъдат инвестирани в селските райони за подобряване на инфраструктура и конкурентоспособността на земеделския и неземеделския бизнес. Това обяви министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева в МС.

bnt avatar logo
от БТА
14:39, 30.11.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

19 нови споразумения на Местните инициативни групи /МИГ/ по подмярка 19.2 "Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие ВОМР" от Програмата за развитие на селските райони /2014-2020 г./ бяха връчени от премиера в оставка Бойко Борисов на церемония в МС. Правете внимателно обществените поръчки, защото това са много пари, призова Борисов. Той отбеляза, че тези средства ще се усетят от хората.

Бойко Борисов, министър-председател в оставка: "125 млн. са доста пари и като гледам най-малките бяха по 5, 6, над 7 милн. за малки населени места където хората, хем ще ги усетят, хем ще ги видят. така че внимателно правете си обществените поръчки и внимавайте, защото това са много пари и ще се усетят в тези проекти, които са започнали и да ви е честито".
Десислава Танева, министър на земеделието в оставка: "С това специално финансирането от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, програмата по този подход е договорена на над 60%, благодаря и поздравявам ръководствата на тези 74 общини".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арести заради пожара в общежитието в Турция
Арести заради пожара в общежитието в Турция
Бойко Борисов беше удостоен в Унгария с Голям кръст за граждански заслуги
Бойко Борисов беше удостоен в Унгария с "Голям кръст за граждански заслуги"