НОВИНИ

ГЕРБ ще сезира главния прокурор за кмета на Провадия, той отхвърли обвиненията

ГЕРБ ще сезират главния прокурор Сотир Цацаров за действия на кмета на Провадия от БСП Филчо Филев. Според тях той е нанесъл финансови щети на общината за стотици хиляди левове. От партията цитираха данни за нарушения от страна на кмета в доклади на Агенцията за държавна финансова инспекция. Кметът на Провадия отхвърли обвиненията.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:13, 15.03.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

ГЕРБ атакуваха кмета на Провадия, че е възложил обществения автотранспорт на частна фирма, без обществена поръчка.

Павел Христов -ГЕРБ -Кметът на Провадия от БСП г-н Филев е успял да произведе в годините ,в които управлява вреди в размер на половин милион лева.

Само последният доклад констатира 39 нарушения, за които са съставени актове за административни нарушения, и се говори за 7 индикатора за измама по смисъла на Закона за Държавната финансова инспекция.

Александър Иванов - ГЕРБ - Говорим за един Филчогейт.

От ляво посочиха, че става дума за случай от преди години.

Драгомир Стойнев - БСП - Сега изведнъж се вади случай от 2016-та година. Оставяме институциите да си свършат работата ,ако този кмет наистина е виновен, той да си понесе последствията.

Кметът на Провадия отхвърли обвиненията.

Филчо Филев - кмет на Провадия - Не се чувствам виновен. С чисто сърце мога да кажа, че не съм ощетявал държавния бюджет, нито общинския.

Договорът, за който се казва, че съм го сключил без обществена поръчка, не е сключен от мен. Той е сключен 2010-та година от моя предшественик, със срок на действие 5 години.

Филев посочи, че на миналите избори местен представител на ГЕРБ му предложил да е техен кандидат, а не на БСП.

Филчо Филев - кмет на Провадия - Аз му казах, че не мога да се кандидатирам от ГЕРБ, но ако обсъди с политическите си ръководители, мога да се кандидатирам като независим, подкрепен от двете партии.

Искам да ви кажа, че това е една абсолютна репресия. Политическа, административна, както искате, така я наречете.

От ГЕРБ изпращат сигнал до главния прокурор по случая. Смятат също, че има нарушения във всички 34 общини, управлявани от кметове на БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват инцидента в завод Арсенал
Разследват инцидента в завод "Арсенал"
Визита на австрийския канцлер в България
Визита на австрийския канцлер в България