НОВИНИ

Гледайте по БНТ днес: Стартът на Лудогорец в Лига Европа

Лудогорец започва тази вечер участието си в груповата фаза на Лига Европа. Българският шампион гостува на Истанбул Башакшехир от 20:00 часа на стадион "Фатих Терим". Срещата от група C може да гледате пряко по БНТ1 и БНТ HD.

bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 14.09.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

"Орлите" отпаднаха в квалификациите за Шампионска лига, но в плейофа за втория по сила клубен турнир елиминараха Судува.

Днешният им съперник бе на крачка от влизане в групите на Лигата на богатите, но преклони глава пред Севиля. Истанбул Башакшехир вече е сериозен фактор в турското първенство, като през миналия сезон тимът се размина с титлата. Наставникът Абдула Авджъ разполага с много качествени футболисти, сред които Емануел Адебайор, Елжеро Елиа, Гьокхан Инлер, Гаел Клиши и бившият играч на Лудогорец Жуниор Кайсара.

Треньорът на разградчани Димитър Димитров остави извън групата за мача Върджил Мисиджан, като не стана ясна причината за това. Херо няма да може да разчита и на Марселиньо, който изтъпява наказание.

През уикенда Истанбул Башакшехир победи Фенербахче с 3:2, така че очакванията на щаба на Лудогорец за тежък мач тази вечер по всяка вероятност ще се оправдаят. Самият Димитров обяви, че равенството също би било добър резултат за Лудогорец.

Останалите съперници на българския шампион в групата са германският Хофенхайм и португалският Брага.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България се изкачи до 38-о място в ранглистата на ФИФА
България се изкачи до 38-о място в ранглистата на ФИФА
Йенс Столтенберг: Членовете на НАТО сами решават какво оборудване да купуват
Йенс Столтенберг: Членовете на НАТО сами решават какво оборудване да купуват