НОВИНИ

Глобиха учителките, превели деца през жп прелез във Велинград

Наказания за учителките, които преведоха деца през жп прелез при спуснати бариери и наближаващ влак. Съставени са им актове по Закона за движение по пътищата. Размерът на глобата за това нарушение е в размер до 150 лева. Ще бъдат санкционирани и по Кодекса на труда. Скандалните кадри придобиха полупярност в социалните мрежи - на тях се вижда опасното пресичане на група ученици от основно училище "Неофит Рилски" във Велинград.

bnt avatar logo
от Ангел Узунов
15:07, 21.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Въпреки свалените бариери и ясната звукова и светлинна сигнализация, учителите и част от децата са преминали прелеза.

Опасното преминаване на жп прелеза при гара Велинград Юг е заснето от мъж, който е на почивка в града.

Филип Каролев: Влакът си зададе звуковия сигнал, както си му е ред, обаче първата група деца под мотивацията на учителките, мина. Влакът се приближи. Втората група деца видяха влака и спряха сами.

Каролев разказа, че една от учителките притичала в този момент и спряла децата, които не са успели да пресекат. Секунди по-късно през прелеза минава и влакът.

За случая директорката на Основното училище "Неофит Рилски" разбрала едва тази сутрин от медиите.

Юлия Трионджиева - директор на ОУ "Неофит Рилски" - Велинград: Учителите, които бяха заснети на това видео, са с дългогодишен опит. Нямат абсолютно никакви нарушения. След като получа от тях писмените обяснения, ще се прецени каква е тежестта на тяхното провинение. Какви са били обстоятелствата за това, което се е случило и съответно ще бъде наложена санкция съответно по Кодекса на труда.

Пълна проверка по случая е извършена от община Велинград, такива предстоят от Регионалния управление по образованието в Пазарджик и полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа среща на новия вътрешен министър със синдикатите
Първа среща на новия вътрешен министър със синдикатите
КЕВР предлага увеличение на цената на парното с до 8%
КЕВР предлага увеличение на цената на парното с до 8%