НОВИНИ

Грандиозен спектакъл на втория полуфинал на Евровизия

Преди началото на надпреварата двамата водещи подгряха публиката. Победителят от миналогодишната Евровизия Монс Зелмерльов и шведската Опра Уинфри - Петре Меде повдигнаха градуса с мюзикъл.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
00:13, 13.05.2016
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Очакванията, че на втория финал ще видим истинска битка между основните конкуренти за първото място се оправдаха. Българската песен "If love was a crime" - "Ако любовта беше престъпление" стоеше достойно редом до най-ярките изпълнения, повечето, от които минаха преди излизането на Поли Генова на сцената.

Иван от Беларус показа зрелищна сценография с песента Help You Fly.

Силна конкуренция беше изпълнителят от Израел - Хови Стар.

Сръбкинята Саня Вучич впечатли с глас.

А Австралия беше представена от екзотичната Дами Им от корейски произход.

Във втория полуфинал се съревновава и определяната за фаворит украинска песен на татарката - Джамала. Парчето "1944", което разказва за гоненията срещу татарската общност след Втората световна война, наистина разчувства публиката.

Краят на шоуто беше толкова неелектризиращо, колкото и се очакваше заради новите правила на гласуване. Вчера на последната репетиция своя вот даде журито, а днес беше и вотът на публиката. Резултатите обаче бяха изненада за всички до последния миг от концерта.

Всички щастливци от тази вечер плюс финалистите от първия полуфинал, както и петимата класирали се по право от Голямата петорка ще излязат на една сцена с американската звезда Джъстин Тимбърлейк на 14 май. Носителят на множество музикални награди певец ще бъде първият, който пее на финал на Евровизия без да е участвал в конкурса

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Феновете: И за миг не сме се съмнявали, че Поли ще е на финал
Феновете: И за миг не сме се съмнявали, че Поли ще е на финал
Поли Генова след успеха: Обичам ви! Много ви благодаря!
Поли Генова след успеха: Обичам ви! Много ви благодаря!