Граждани на Варна патрулират на смени за залавяне на автокрадци

От няколко седмици варненци от три квартала на града се организираха в социалните мрежи и сами пазят от вандалски набези автомобилите си. Наглостта на автокрадците стигна до там, че само за едно денонощие те разбили и ограбили 40 коли.

от Петър Дойкински
08:02, 28.01.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Във Варна почти всеки ден има сигнали за разбити коли и откраднати вещи от тях. Тези сигнали се публикуват във фейсбук група.

Жители на Варна са се организирали и патрулират, за да спомогнат за залавянето на крадците. Във кварталите "Владислав Варненчик", "Кайсиева градина" и "Младост" са регистрирани най-честите вандалски прояви.

По неофициална информация през последните денонощия са задържани трима нарушители, като буквално преди часове е заловен и предаден на полицията един от тях.

Ивайло Иванов, потърпевш: Времето беше мъгливо и по едно време майка ми чува алармата. Става, гледа, нищо не вижда. На четвъртия път аз станах да видя, взех прожектора и предният капак на "Ауди"-то беше отворен.

Обадили са се на полицията и след броени минути полицаите дошли и заловили нарушителя.

От полицията съобщиха, че от началото на годината са регистрирани 28 случая на посегателство върху собствеността на автомобилите, като са откраднати различни вещи и части от тях. През миналата година за същия период са регистрирани само 19 случая.

Ивана Милева, говорител на ОД на МВР – Варна: Имаме 10 повдигнати обвинения, което означава, че в случаите има образувани досъдебни производства и съответно работата по документиране и доказване на извършените от тези хора престъпления продължава и към момента.
Ние сме отворени към всякакъв вид и род срещи.

Тя призова гражданите да се обръщат към полицията, когато са жертва на престъпление.

Младите мъже от Варна са крайно решени да продължат със своето патрулиране вечер на смени. Те настояват за промени в закона и за по-строги наказания за вандалите.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Съдът отмени забраната на Джок Полфрийман да напуска страната
Съдът отмени забраната на Джок Полфрийман да напуска страната
Проф. Татяна Червенякова: До 20% от заразените с коронавирус развиват пневмония
Проф. Татяна Червенякова: До 20% от заразените с коронавирус развиват пневмония