НОВИНИ

И малолетни крадат в русенското село Дряновец

Русенското село Дряновец отново попадна в криминалната статистика на полицията. Преди дни органите на реда задържаха петима младежи, автори на серия от кражби в населеното място. Единият от тях е непълнолетен, а другият – малолетен. Друго от момчетата пък е стар познайник на полицията – след обирите преди три години той получи ефективна присъда от 6 месеца.

bnt avatar logo
от Теодора Узунова
08:01, 15.02.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Серията от нови кражби в Дряновец започнала в края на януари. Тази жена разказва, че при последния случай обирджиите са отмъкнали от дома й няколко кокошки и около 50 бали с люцерна. Преди това домът ѝ е бил няколко пъти обект на посегателство.

Жената разказа, че се живее в постоянен страх. Още повече, че при обирите преди три години крадците нападнали и жители на селото. Още тогава бяха монтирани камери, но престъпниците ловко ги заобикаляли по време на обирите. Кметът на Дряновец, Тихомир Йорданов обаче, твърдо е решен селото да излезе от криминалната статистика. Той вече е потърсил съдействие и от държавата.

Тихомир Йорданов, кмет на с. Дряновец: „Имам уверението на правителството, че ще има квартален в с. Дряновец“.

Затова жителите на Дряновец все още имат надежда, че могат да заживеят спокойно в домовете си. Надяват се полицейският служител да дойде в селото в близките месеци.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изслушаха Нетаняху в израелския Върховен съд
Изслушаха Нетаняху в израелския Върховен съд
Болниците в област Търговище пред бунт
Болниците в област Търговище пред бунт