НОВИНИ

Недоволството на българските шофьори от блокадата на гръцките фермери

И днес продължи блокадата на граничния пункт "Кулата - Промахон". Протестиращите гръцки фермери осигуриха близо 10-часов прозорец, за да преминат всички чакащи автомобили. В момента се пропускат всички автомобили. Не се знае, кога гръцките фермери отново ще затворят граничния пункт. Към обяд колоната от чакащи ТИР-ове беше повече от 12 километра и стигаше до отбивката за санданското село Левуново. Блокада в момента има и граничен пункт "Илинден - Ексохи". До 22:00 часа ще е затворен и граничния пункт за всички автомобили. За един час до 23:00 часа ще се пропускат чакащите превозни средства, по предварителна информация на протестиращите гръцки фермери. Нормално се осъществява движението на останалите гранични пунктове - "Маказа", "Капитан Петко Войвода" и "Златоград".

bnt avatar logo
от Ирина Николова
19:44, 14.02.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Шофьорите разказаха, че ако преди време за една седмица са успявали да правят по няколко курса до Гърция, то сега не успяват и един. Заради ниските заплати, които получават все повече са тираджийте, които се отказват от бизнеса.

- В нас ме чака дете и като му кажа, че съм направил един курс и съм взел 100 лв. И какво ще му дам на него?! Ток ли да платя, телефон ли, вода ли?!

- Това ремарке е натоварено в началото на седмицата.

- Това нещо спира процеса на работа и го оскъпя. В момента за този курс го оскъпи с 200 евро.

Шофьорите разказаха, че 5-часовия прозорец е крайно недостатъчен, за да може цялата колона от чакащи автомобили да премине през граничния пункт. Заради бавен митнически контрол много от тираджиите не успяват да минат през пункта и попадат отново в блокадата на гръцките фермери.

БНТ: Ще успеят ли да минат всички коли, докато има прозорец? - В никакъв случай, опашката е до Серес.

- Не знаем, защо на двете места ни проверяват документите и ги вкарват на компютъра.

И докато българските шофьори чакат повече от 14 часа, за да преминат през граничния пункт, гръцките фермери протестират с много музика и скари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рухна сграда - паметник на културата
Рухна сграда - паметник на културата
Кампания Обичай безопасно в Деня на влюбените
Кампания "Обичай безопасно" в Деня на влюбените