НОВИНИ

Илияна Йотова:На дневен ред е темата за транспорт за отдалечените села и региони

Бъдещето на България е в екопроизводството, доброто обслужване и добрата инфраструктура. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в село Делчево, където беше гост на традиционния празник на виното. Там тя ритуално заряза лозята и раздаде грамоти на най-добрите винопроизводители

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
19:17, 10.02.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Според Йотова, в навечерието на формиране на следващата финансова рамка трябва да бъдат осигурени целеви средства за подпомагане на по-отдалечените и по-слабо развитите региони. Тогава, според вицепрезидентът, ще има развитие на туризма и инфраструктурата, и хората няма да бягат към големите градове. Трябва да бъде създаден специален план Маршал, защото проблемите са много и всеки един от тях чака решение.

Илияна Йотова – вицепрезидент: Днес на дневен ред е темата за транспорт за отдалечените села и региони. След като в един Перник може да има такива проблеми, който е на 20 км от София, какво остава за другата страна. Когато хората са откъснати няма как да се правят проекти. След това ще дойде ред на болниците. Добре е, че тук има развита, общинска болница, на сравнително малко разстояние. Но, за съжаление, това не е така в много села в България. След това ще дойде въпроса с аптеките. Няма от къде да си купят лекарства. Затова трябва целенасочена политика. Тя не може да бъде общата национална политика. Тя трябва да бъде целева.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу президента Радев се проведе пред президентството
Протест срещу президента Радев се проведе пред президентството
Започна разследване за тежко ранения демонстрант от „жълтите жилетки“ в Париж
Започна разследване за тежко ранения демонстрант от „жълтите жилетки“ в Париж