НОВИНИ

Над 40 деца от Раковски се подготвят да приемат първо причастие от папа Франциск

Повече от 40 деца към енорията в град Раковски се подготвят да приемат първото си причастие от папа Франциск. Той ще посети страната ни в началото на месец май. Децата се подготвят в продължение на две години за важния ритуал.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
15:00, 10.02.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Тази събота е малко по-различна от всички предишни за децата от енория "Пресвето сърце Исусово" в град Раковски. За разлика от друг път, днес в стаята присъстват и част от певците в хора, който на пролет ще приеме папа Франциск. Целта е да се разучат до най-малка подробност песните, които заедно ще изпеят на водача на римокатолическата църква, а той ще им даде първо причастие.

Сестра Елка: Подготвяме се предимно с вяра, с надежда за тази ценности, които предаваме на децата, да бъдат не само една моментна емоционалност, но да остане една солидна основа за техния живот.

Много дълго продължава подготовката на всяко дете преди да пристъпи в храма, за да получи причастие. Занятията в Манастира на сестрите францисканки винаги са наситени с много вяра и усърдие. Осемгодишната Симона вече се чувства достатъчно уверена.

Симона Романска: Вече знаеш ли какво означава самото причастие, което ще получите, когато дойде папа Франциск? Ще взема Исус в сърцето си.

Сестрите в манастира, под формата на беседи и игри, помагат на Симона и нейните връстници да вникнат в същността на причастието.

Сестра Елка: През тези две години, които правят подготовка за този момент, да осъзнаят, че приемат за първи път в тяхното сърце, в техния живот Исус Христос, под вид на хляб и вино.

При посещението на папа Франциск първо причастие ще получат над 100 деца от всички енории на католическата църква у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво бъдеще чака Европа?
Какво бъдеще чака Европа?
Зографски с добро представяне в Лахти
Зографски с добро представяне в Лахти