САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

„Информационно обслужване“ няма пълен капацитет да осигури киберсигурността

„Информационно обслужване“ няма пълен капацитет да осигури киберсигурността на всички възлови обекти у нас, но може да координира дейността между институциите. Това каза пред БНТ председателят на борда на директорите на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов.

от БНТ
19:12, 20.09.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Повод за коментара му стана предложението на финансовия министър Владислав Горанов, според когото "Информационно обслужване" може да поддържа критичните инфраструктури и големите системи и да се превърне в интегратор на големите държавни системи. В звеното пък щели да се наемат скъпо платени хора, които да отговарят на стандартите на съвременните предизвикателства на киберсигурността и електронното управление.

"Ние сме фирма с преобладаващо държавно участие и в крайна сметка каквото каже собственикът, това ще стане. Ние ще разширим собствения състав, ще формулираме работата, която ни очаква. Тя трябва да започне с много подробни одити на всички важни информационни системи в държавата. В момента част от тези одити вече текат. Трябва да се видят слабите места", обясни Константинов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Първите 3 дни от болничния да са за сметка на работника, предлагат от АИКБ
Първите 3 дни от болничния да са за сметка на работника, предлагат от АИКБ
Опашката от тирове на Капитан Андреево беше 15 км
Опашката от тирове на "Капитан Андреево" беше 15 км