НОВИНИ

„Информационно обслужване“ няма пълен капацитет да осигури киберсигурността

„Информационно обслужване“ няма пълен капацитет да осигури киберсигурността на всички възлови обекти у нас, но може да координира дейността между институциите. Това каза пред БНТ председателят на борда на директорите на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов.

bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 20.09.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Повод за коментара му стана предложението на финансовия министър Владислав Горанов, според когото "Информационно обслужване" може да поддържа критичните инфраструктури и големите системи и да се превърне в интегратор на големите държавни системи. В звеното пък щели да се наемат скъпо платени хора, които да отговарят на стандартите на съвременните предизвикателства на киберсигурността и електронното управление.

"Ние сме фирма с преобладаващо държавно участие и в крайна сметка каквото каже собственикът, това ще стане. Ние ще разширим собствения състав, ще формулираме работата, която ни очаква. Тя трябва да започне с много подробни одити на всички важни информационни системи в държавата. В момента част от тези одити вече текат. Трябва да се видят слабите места", обясни Константинов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първите 3 дни от болничния да са за сметка на работника, предлагат от АИКБ
Първите 3 дни от болничния да са за сметка на работника, предлагат от АИКБ
Опашката от тирове на Капитан Андреево беше 15 км
Опашката от тирове на "Капитан Андреево" беше 15 км