НОВИНИ

Интерактивно пътуване в България

Култура, история и природа, събрани в компютъра, таблета или телефона. Това предлага екипът на Фондация Интерактивна България. Само за година от фондацията са заснели над 1 000 панорами на кътчета от цялата страна. Безплатната интерактивна обиколка на една забележителност отнема около 10 минути, а посетителите вече са над 7 милиона и то само за година.

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:44, 21.02.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Тръгнали от София към Петрич, от там през Родопите до Резово, ден и половина по-късно вече били на Дуранкулак, още ден и достигнали Видин. 3000 километра по-късно са създали над 50 интерактивни тур-обиколки от цялата страна. Фразата ,,Всички права запазени" тук не важи. Разпространяват снимките напълно безплатно като вече са създали връзки към онлайн базирани пътни карти. Предлагат ги на институции и бизнеса, за да рекламират България.

Георги Палпурин-Фондация Интерактивна България:
Специално в Гугъл карти са прегледани за една година около 7 милиона пъти изображения, които съм качвал в профила ми. Една от панорамите на Белоградчишките скали е прегледана милион и 200 хиляди пъти.

Платформата работи лесно-стрелки ни водят по пътя от снимка на снимка, а бутони върху изображенията позволяват да прочетем нещо ново. Едно завъртане на 360 градуса и можеш да обхванеш с поглед цялата красота.

Иван Велков-Фондация Интерактивна България:
Човек чрез мишката на компютъра си или чрез пръста през смартфона си би могъл буквално да влиза, да разглежда и да се разхожда. Този проект много бързо може да се превърне в един национален виртуален и дигитален архив и библиотека за всичко красиво в България.

Основната цел на интерактивните обиколки на страната е да влязат в клас, да се използват от все повече учители и да направят уроците по-разбираеми и по-интересни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пет ефекта от уроците по народни танци
Пет ефекта от уроците по народни танци
Мъж предотврати кражба на автомобила си като във филм
Мъж предотврати кражба на автомобила си като във филм