Нападение в приюта на отец Иван, свещеникът и друг мъж са с порезни рани

Отец Иван и още един мъж от приюта в Нови хан са пострадали при нападение с нож. Двамата са с порезни рани, без опасност за живота. Инцидентът става след скандал. Подробностите от Татяна Йорданова.

от БНТ
18:07, 15.08.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Пострадалите - отец Иван и неговият помощник, са без опасност за живота. Помощникът на отец Иван е с порезни рани в лявата част на гърба, а самият отец Иван - с порезна рана в лявото ухо. Той отказва да отиде в болница, защото смята, че всичко е наред.

Днес около 15:00, докато отец Иван е стоял в двора на дома заедно с майка и дете, е влязъл бащата на детето и е започнал да заплашва майката.

;
Отец Иван: Влиза един младеж разярен отвънка и тя (майката - б.р.) като видя "олеле, детето ми!". Взе да пищи. Той ѝ се е обаждал по телефона и ѝ е казвал, че ще дойде и ще вземе детето и нея ще я заколи. Първо момичето и аз я завардих така, после рипна връз мене и стака едно такова, не знаеш кой кого бие.
;

Нападателят е на 26 години. Криминално проявен е. Той се е опитал да избяга, но полицията го е заловила. Образувано е досъдебно производство. Неговата бивша приятелка споделя, че няколко пъти я е заплашвал и се е опитвал да я напада.

;
Павлина: Посягал е на мене, посягал е на детето. Няколко пъти му казах, че не искам да съм с него, но той ме заплаши, че ще ми вземе детето, ще направи да ме изгонят от тука нарочно, за да сме на улицата, за да го вземат малкия. Аз отказах с него да скитам и поради тази причина той полудя.
;

Самият нападател също е бил в този дом, но е изгонен. Отец Иван каза, че причината е, че са го хващали с наркотици.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Продължават пожарите на остров Евбея
Продължават пожарите на остров Евбея
Камата: В Барса няма място за Неймар
Камата: В Барса няма място за Неймар