НОВИНИ

Искат ефективна присъда за убиец на животно в Бургас

Няколко десетки жители на Бургас се събраха на протест пред Съдебната палата в града с искане за ефективна присъда за 25-годишния Живко Стоянов, който преди дни уби с нож котка по обед пред очите на десетки граждани.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
17:50, 14.10.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Живко Стоянов, който е умъртвил публично котката, е съден за разпространение на наркотици и е известен в квартала със хулиганското си поведение, казаха протестиращите.

Стоян
"Не е първи случай."
Галина Иванова
"Безсмислена жестокост, неоправдана безмислена жестокост!"

Митингът беше организиран във Facebook, като продължение на петицията, искаща ефективно наказание за местния хулиган. Със снимка на котката, която всички познавали и с плакати, призоваващи правосъдието да поеме случая, хората се събраха пред Съдебната палата.

Галина Иванова
"Да покажем позиция и отношение, че това нещо не трябва да остава безнаказано, и искаме ефективна присъда. Не искам детето ми да става свидетел на такива неща."

Бургаската районна прокуратура реагира светкавично на протеста и преди час внесе обвинение срещу Живко Стоянов за проявена жестокост към гръбначно животно и умъртвяването му по особено мъчителен начин на публично място. За престъплението е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ:Вятърът главен герой в мрежата
ДРУГИТЕ НОВИНИ:Вятърът главен герой в мрежата
Работодатели предлагат алтернатива на миньорите от рудник Бабино
Работодатели предлагат алтернатива на миньорите от рудник "Бабино"