НОВИНИ

​"Ислямска държава" е намалила наполовина възнагражденията на бойците си

Въздушните удари срещу петролните находища и складовете с пари на "Ислямска държава", както и усилията за пресичане на достъпа на групировката до международните финансови системи, са я принудили да намали възнагражденията на нейните бойци в Ирак и Сирия наполовина. Това каза представителят на Държавния департамент на САЩ Андрю Келър пред членове на комисиите по външни работи и за въоръжените сили към Камарата на представителите на Конгреса.

bnt avatar logo
от БТА
08:35, 10.06.2016
Чете се за: 00:18 мин.
По света
​ислямска държава намалила наполовина възнагражденията бойците

Американският заместник-министър на финансите Даниъл Глейсър потвърди, че "Ислямска държава" е намалила заплатите, бави изплащането им и затова нейни бойци напускат бойното поле. "Виждаме индикации, че "Ислямска държава" не може да плаща заплатите на собствените си бойци и знаем, че удряме там, където ги боли. Виждаме и увеличение на корупцията вътре в групировката", каза той.

За финансовата криза в "Ислямска държава" свидетелства фактът, че тя е обложила с данъци най-бедните хора, живеещи под нейното управление, а преди това те са били освободени от данъци, заяви Глейсър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверки в Слънчев бряг след стрелбата, при която пострада Митьо Очите
Проверки в Слънчев бряг след стрелбата, при която пострада Митьо Очите
По света и у нас тази вечер от София и Париж за Евро 2016
"По света и у нас" тази вечер от София и Париж за Евро 2016