НОВИНИ

Ивайло Иванов е новият управител на НОИ

На извънредно заседание парламентът единодушно избра Ивайло Иванов за управител на Националния осигурителен институт. Иванов става управител на НОИ за срок от 4 години. Неговата кандидатура беше и единствена. Ивайло Иванов беше издигнат от ГЕРБ и "Обединените патриоти".

bnt avatar logo
от БНТ
14:05, 19.09.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Веднага след избора му Иванов коментира, че ще предложи законови промени, които да ограничат създаването на фалшиви болнични. Той заяви, че ще има срещи с Здравното министерство и Здравната каса по тази тема.

Ивайло Иванов - управител на НОИ: Трябва да се ограничат тези болнични, които се ползват неправомерно и за които всички сме чували. За да не може тези средства, които се изразходват да отидат все пак при хората, които наистина имат нужда, а не да се ползват за покриване на други плащания.

От 2003 г. Ивайло Иванов работи в Агенцията за социално подпомагане, като в периода 2003-2009 г. е заместник изпълнителен директор, а от 01.09.2009 г. до 02.06.2016 г. е изпълнителен директор на агенцията.

През времето, в което работи в Агенцията за социално подпомагане, Ивайло Иванов осъществява успешни реформи, довели до оптимизация на организационно управленската структура на Агенцията и повишаване на ефективността на системата за социално подпомагане.

От 03 юни 2016 г. е заместник-министър на труда и социалната политика.

Ивайло Иванов е бил член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт през 2012 г., а от 2009 г. до момента е член на Управителния съвет на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионната система.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Червен код в Хърватия, очакват се проливни дъждове
Червен код в Хърватия, очакват се проливни дъждове
Започват обсъждания на проекта за Програма на българското председателство
Започват обсъждания на проекта за Програма на българското председателство