НОВИНИ

Ивайло Московски освободи директора на Дирекция ,,Автомобилна инспекция"

След корупционния скандал в Автомобилната администрация днес по разпореждане на транспортния министър Ивайло Московски беше освободен директора на Главна дирекция ,,Автомобилна инспекция" Владимир Колев. Мотивите на министъра са,че Колев не е осъществявал достатъчен контрол над подчинените си началници на областните отдели, поради което са допуснати пропуски в работата и нерегламентирани практики. Главна дирекция "Автомобилна инспекция" е основното звено в структурата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" . Владимир Колев заяви, че няма как да поеме отговорност за слабостите на ДАИ, за които не е отговарял.

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:09, 11.04.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Досегашният директор на дирекция ,,Автомобилна инспекция" подчерта, че не е уволнен от министър Московски, каквото твърдение се появило. Каза, че точните думи са ,,освободен от поста".

Владимир Колев - бивш главен директор на главна дирекция ,,Автомобилна инспекция'': Бях в платен годишен отпуск. Върнах се на работа и по взаимно съгласие сме се разделили с работадателя.
БНТ: А вие разговаряхте ли лично с министър Московски?
- Не, лично с министъра не съм говорил, с прекия си ръководител разговарях, господин Калайджиев.
;

Докато Владимир Колев е бил в отпуск се разгоря истински пожар в държавната автомобилна инспекция- 16 ареста за корупция и над 800 хиляди лева, открити при акцията. Голяма част от парите бяха намерени при обиски на дома на задържания изпълнителен директор Цветелин Цветанов и на тъста му. И още от скандалните разкрития- хора, които дори не могат да пишат са си купували шофьорски книжки, фалшифицирани са разрешения за превоз на опасни товари.

Владимир Колев - бивш главен директор на главна дирекция ,,Автомобилна инспекция'': Няма как да поема отговорност за слабостите на ДАИ, тъй като знаете, че първо там, където имаше проблеми с работата на ДАИ - значи тези ресори изобщо не са под мой контрол. Няма как да отговарям за нещо, за което не отговарям.

Владимир Колев не коментира какво трябва да се промени, за да се спре корупцията в ,,Автомобилна администрация,, но подчерта, че инспекторите са изключително натоварени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветанов: Включването на военните в охраната на границата беше добра стъпка
Цветанов: Включването на военните в охраната на границата беше добра стъпка
Студенти и преподаватели с обща изложба
Студенти и преподаватели с обща изложба