НОВИНИ

Издирването на обирджиите на банкомата в Сапарева баня продължава

Трима мъже са обявени за общодържавно издирване. МВР посочва само инициалите им и възрастта им от 41 до 35 години и моли гражданите за съдействие. Има вероятност да са въоръжени, съобщават наши източници и посочват ,че ги издирват заради обирите на банкомати, последният от който беше извършен снощи в Сапарева баня. Това е 17-и обир на банкомат от началото на годината. Един от бандата е задържан. Втори арест беше извършен в Перник, видя репортерът на „По света и у нас“ Явор Симов.

Явор Симов
от Явор Симов Екип на „По света и у нас“
18:15, 09.11.2017
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Претърсването на гората приключи в ранния следобед, тъй като по неофициална информация още тогава силните на реда са разбрали, че тримата издирвани са успели да избягат и да преминат заградителните обръчи на полицейските сили. Макар всичките усилия на полицията, тримата издирвани все още не са задържани. Както стана ясно, от МВР разпространиха снимките им с молба всеки, който има информация за тях, да се свърже с органите на МВР, тъй като те вероятно са въоръжени и опасни. До Строителния техникум в Перник беше извършен първи арест на човек, свързан с престъпната група, без да има повече информация.

;

Първият задържан е живеел в третия етаж до Строителния техникум. По непотвърдена информация това е апартаментът на един от издирваните Кирил Миков, но от апартамента е изведено друго лице. Отправихме се към заведение към Перник, където беше арестувано второ лице, управител на заведението. То е собственост на втория от обявените за издирване. Вторият арест може и да няма нищо общо със случая, но беше отведен за разпит. Ето какво каза той:

Нямам представа за какво говорите.

Полицията работи по версията, че това е групата, която е зад последните обири на банкомати. По непотвърдена информация задържането на групата е станало, след като тя е била следена с всякакви оперативни способи. В момента все още не може да се твърди, че издирваните са съпричастни с всички обири на банкомати тази година.

;

Вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че от МВР са предупредили банковия и охранителния сектор за опасността. Издадени са съответните предписания за повишаване на нивото на сигурност.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: "Дали сме им предписания. Те да ги спазват. Да сложат камери, да усилят охраната. Това е половината техен ангажимент. Ние сме тези, които се появяват, след като има обир. Тези операции не се правят за един или два дни. Подслушваме ги, следим ги. Заставаме на определени пътища. Тези ще ги заловим. Надявам се така да продължим. Държавата си е на мястото. Няма да позволим да се продължава с обира на банкомати."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училищата във Варна са недостъпни за деца с двигателни увреждания
Училищата във Варна са недостъпни за деца с двигателни увреждания
Държавният бюджет за 2018 г. беше приет на първо четене
Държавният бюджет за 2018 г. беше приет на първо четене