НОВИНИ

Протест за пожарната в Брусарци

Пожарният участък в монтанската община Брусарци засега ще продължи да работи. Това съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който се срещна с жителите заради недоволството им от решението за закриване на местната пожарна. Както ви показахме по - рано, протестът им се състоя рано тази сутрин.

bnt avatar logo
от Весела Георгиева
18:10, 09.11.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Жителите на Брусарци са притеснени че при пожар или наводнение огнеборците ще пристигат не навреме и със закъснение. В района има много земеделски площи, както и три язовира. Със закриването на пожарната най-близките служби ще бъдат тези в Монтана и Лом, които са на около 50 километра.

Румяна Русинова, жител на с.Смирненски „На 2 юни 2016 година избухна пожар в заведение. Ако не беше пожарната от Брусарци, която се отзова за десет минути щеше да изгори цялата къща от 240 квадрата.
Бойка Христова, бивш кмет на с.Смирненски „И аз питам управляващите сещат ли се, че освен пожарите, за които забравят в момента, на територията на община Брусарци има два малки общински язовира и един, който е втори по големина след монтанския язовир."

Вътрешния министър Валентин Радев заяви, че при анализ министерството е установило, че в 12 противопожарни участъка пожари стават по - рядко, заради това е решено тези участъци да бъдат преструктурирани като пожарникарите бъдат преместени на работа в по-големите участъци без никой да бъде уволнен.

Валентин Радев, министър на МВР: Вместо в тези участъци да бъдат, както искаме и както сме направили ние по трима, да бъдат по двама. Разрешат ли го, вашата пожарна си остава. Същият брой, 11 човека са, те си остават, но чакаме решението на Народното събрание да ни разрешат за населени места - отново повтарям, които са под пет хиляди, да могат да останат и да не настояват толкова да бъдат трима, а да бъдат двама.

В подписката в защита на пожарната служба в община Брусарци вече са се включили повече от 1200 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавният бюджет за 2018 г. беше приет на първо четене
Държавният бюджет за 2018 г. беше приет на първо четене
Издирват отпадналите от училище деца в Пазарджик
Издирват отпадналите от училище деца в Пазарджик