НОВИНИ

Затворник с 13-годишна присъда избяга по време на работа в Ловеч

МВР издирва 48-годишният Борис Иванов, който е с 13-годишна присъда за блудства и кражби. Избягал от външен неохраняем обект по време на работа.Преди два месеца подобен случай имаше и в Пловдив. Там рецидивистът не се върна от работа в затворническо общежитие „Хеброс“ и на полицията ѝ трябваха две седмици, за да го хване.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:44, 21.06.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

48-годишният Борис Иванов е излежал седем години от присъдата си. В началото на месеца е преместен в затворническо общежитие от отворен тип. Отскоро работел като чистач в млекопреработвателен цех в покрайнините на Ловеч заедно с още четирима затворници. Тази сутрин обаче мъжът решил да избяга.

Около 10.30 часа служител на фирмата, която го наела, подал сигнал в полицията.

проф. Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието: Не става дума за бягство от затвора, става дума за отклоняване от външен работен обект. Това, че този човек се е отклонил не е нещо, което трябва прекалено много да ни учудва. Случаите въобще не зачестяват. Напротив, стават по-редки.
;

По думите на заместник-министъра ангажимент към охраната на лишените от свобода имат фирмите, които ги наемат. Всеки ден 802 затворници работели на открити обекти в страната и не било възможно до всеки да има надзирател. От министерството не откриха пропуски в надзорно-охранителната дейност и заявиха, че законодателят трябва да реши дали да премахне правото на труд, което е заложено като основно средство за превъзпитание през 1968 година.

проф. Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието: Тогава тези 800 души ще си седят зад мрежите и много трудно биха могли да се отклонят.

Николай Проданов поясни,че възможностите за работа вътре в затворите са силно ограничени.



;

Борис Иванов е с нормално телосложение, продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело. На врата си има татус – червена целувка, съобщават от пресцентъра на МВР.

От полицията призовават хората, които имат допълнителна информация за издирвания, или го забележат, да сигнализират на тел. 112 или във всяко поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Костов: Изтичането на информация от митниците е овладяно
Георги Костов: Изтичането на информация от митниците е овладяно
Президентът Радев и сръбският президент Вучич предлагат нов ГКПП
Президентът Радев и сръбският президент Вучич предлагат нов ГКПП