НОВИНИ

Отчет на отоплителния сезон: 10% от сметките за парно са точно изчислени

Средната сметка за отопление и топла вода през изминалия отоплителен сезон е малко над 500 лева, показват данните на топлиннит счетоводители. Докато в провинцията масово топлофикациите отчитат всеки месец, в София основна част от хората са с годишни изравнителни сметки.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
19:18, 17.07.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Точно изчислените сметки за парно и топла вода в София са под 10%. Половината от потребителите имат да получават пари от „Топлофикация“, а другата половина - да плащат допълнително.

Милена Стоянова, управител на „Техем“: Сметките са малко по-ниски от миналата година като цяло повече хора имат суми за получаване в резултат на това
;

По данните на най-големият топлинен счетоводител у нас близо една четвърт от хората с централно отопление имат да плащат или получават до 100 лева.

Милена Стоянова, управител на „Техем“: Около 25% от нашите клиенти средно имат суми за доплащане или получаване от порядъка на 10 лева, тоест около десет лева е разликата в края на отоплителния сезон, което означава за нас, че прогнозните сметки са били коректно пресметнати.
;

Средната сметка за отопление през миналия сезон за апартамент до 50 квадрата е близо 370 лева, за голям апартамент до 100 квадрата топлото пък е струвало 707 лева.

Петя Маргаритова, управител на „Нелбо София“: Потребителите свикват с новия начин за изчисляване на дяловете и вече съответно резултатите при изравнителните сметки. Положителното, което забелязваме като тенденция, че доста от потребителите ни, които са се били отказали от отопление в изтеклия отоплителен сезон, възстановиха своето ползване.

Топлинните счетоводители напомнят, че крайният срок за обжалване на изравнителните сметки преди да влязат във фактурите е 30 дни след получаването им. След това тече още 60 дневен срок за обжалване на самите фактури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Тайните на Добърско
ДРУГИТЕ новини: Тайните на Добърско
Нова туристическа организация беше учредена по идея на Банско
Нова туристическа организация беше учредена по идея на Банско