НОВИНИ

Измамникът, изтеглил 3 милиона лева, остава в ареста

Задържаният за документна измама за няколко милиона лева Евгени Когелов остава в ареста, реши софийският апелативен съд. 39-годишният мъж беше задържан миналата седмица, защото през май миналата година, се опитал да изтегли парите от измамите си кеш в банка и така предизвикал подозренията на служителите. Полицията го издирва 8 месеца.

bnt avatar logo
от БНТ
19:41, 04.02.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Средата на май, 2015-а година. Евгени Когелов влиза в банков клон в София. Той носи със себе си два огромни сака, в които смята да прибере близо три милиона лева.

Каква е схемата на измамника - представя фалшиви пълномощни, с които от сметка на италианеца Лазарин Луиджин прехвърлил парите му в друга сметка, като сменил и валутата в левове. След това от сметката на чужденеца прехвърлил парите на свое име.

Служителите в банката обаче се усъмняват дали документите, които Когелов им представя са истински, а той, надушил опасността от разкриване на измамата, бързо излязъл от сградата и изчезнал безследно. Полицията го издирва в продължение на 8 месеца.

От Апелативната прокуратура предложиха съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемия с мотива, че има опасност той отново да се укрие от властите, и защото е осъждан два пъти за други престъпления.

Защитата му пък заяви, че Евгени Когелов не знаел, че документите, представени пред банката са фалшиви, не бил изтеглил парите и не знаел, че полицията го издирва. Случаят още повече се заплита, тъй като според защитата Когелов е сключил договор с италианеца Лазарин Луиджин да се разпорежда със сметката му, за което трябвало да получи 2 хиляди лева.

Румен Попов, адвокат на обвинения: Още повече че в банката същият е заявил, че иска пълномощните да бъдат проверени, това е направено от юридическия отдел на банката. В крайна сметка съдът прие мотивите на прокуратурата и остави Когелов в ареста. Как ще коментирате повдигнатите ви обвинения ? Откъде се свързахте с италианеца ? Той ли ви потърси или вие него ?

По случая предстоят разпити на свидетели и експертизи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилени мерки за сигурност за карнавала в Кьолн
Засилени мерки за сигурност за карнавала в Кьолн
Кучетата вече без каишка
Кучетата вече без каишка