НОВИНИ

Как районният кординатор помага на жителите

Кметът на район “Витоша” върна длъжността районен кординатор в Общината. Първите квартали, в който хора имат възможност да ползват услугите на общинския помощник са “Симеоново” и “Княжево”.

Гергана Шумкова
от Гергана Шумкова
20:15, 02.08.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Районен кординатор е длъжност, която се изпълнява само в няколко общини в България. Кординаторите помагат за решаването на проблеми от битово естество.

Кънчо Кънев - главен екперт на район "Витоша": "Част от кварталите са много отдалечени от районната администрация и имаме нужда да съкратим връзката между гражданите и техните проблеми и района."

Асен Петров е районен кординатор на квартал “Симеоново” от месец. Казва, че хората най-често го търсят за проблеми, свързани с чистота на квартала и незаконни строежи.

Асен Петров - районен кординатор на квартал "Симеоново": "Аз организирах почистването на този парк съвместно със служители на Общината, които отговарят за това нещо."

Освен за административни проблеми местните жители често се обръщат към районния координатор и за чисто човешка помощ, казва Велина, която преподава вероучение на деца в църква на квартал "Симеоново".

Велина Тонева - преподавател по вероучение: "Идваше всяка сутрин в неделя и ни палеше печката по лично негова инициатива. Когато започнахме неделно училище, тук бяхме с няколко дечица в едно много студено помещение тук."

Очаква се постепенно във всички квартали на район "Витоша" да бъдат назначени кординатори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив отказва акциите на държавата от Панаира
Пловдив отказва акциите на държавата от Панаира
От БДЖ отговарят за поисканата от БСП оставка на ръководството на холдинга
От БДЖ отговарят за поисканата от БСП оставка на ръководството на холдинга