Димитър Пенев за кризата в БФС: Трябва да предотвратяваме проблема в началото

Темата за рокадите във футболния съюз коментира и легендата Димитър Пенев. Най-добрият български треньор заяви, че оставката на Борислав Михайлов е била необходима, но който и да застане на неговото място, няма как сам да се справи с кризата. Според Пенев, нуждата от промяна е била налице още преди години.

от БНТ
08:50, 18.10.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

По-често да се отварят правилата, наредбите, за да имаме по-добра организация и по-добро отношение, да предотвратяваме проблема в зачатие, а не да се коментират грешките. За това призова Димитър Пенев.

Футболът е спорт номер 1 в света и трябва често да преглеждаме хората, които отговарят за него, подчерта Пенев.

Димитър Пенев - футболен треньор: Имаше и предупреждения преди 1-2 години, знаете, че се искаше от много фенове и клубове да има промяна в ръководната дейност на нашия футбол-не се получиха. Да не коментирам кои бяха кандидати.

Стратегът от Мировяне иска по-сериозни санкции за хулиганите. Той сподели, че се е почувствал неприятно от расисткия скандал в българския футбол. Надява се да се разминем без санкции.

Димитър Пенев - футболен треньор: Ясно, че е имало пропуски, доста пропуски по тези неща, за да отидем на тази крайност. И след като говорим за промени, ако не станат промени, ще дойдат още негативни неща. След като напуска президента, новите хора трябва да бъдат много точни в това отношение, за да не се допускат такива неща, защото ако върнем назад времето, в минали години също имаше такива случаи. Федерацията трябва да бъде за пример.

Вижте цялото интервю във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Какво включва споразумението между ЕС и Лондон?
Какво включва споразумението между ЕС и Лондон?
Адвокат: Няма държавна намеса във вътрешните работи на Футболния съюз
Адвокат: Няма държавна намеса във вътрешните работи на Футболния съюз