НОВИНИ

Какво време ни очаква до края на месеца?

Синоптиците прогнозират постепенно затопляне като на Цветница температурите ще достигнат до 20 градуса. Утре обаче ще бъде студено, с превалявания от сняг.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:50, 23.03.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Повече слънчеви часове и усещане, че вече е пролет - това е обещанието на синоптиците за следващата седмица. Но въпреки че температурите ще се повишават, ще има и валежи от дъжд.

Анастасия Стойчева, дежурен синоптик: В четвъртък нов атмосферен фронт ще премине през страната, от запад на изток ще превали дъжд, най-вероятно ще чуем и гръмотевици, но като цяло температурите вървят към повишение.

Утре ще бъде предимно облачно, ще превалява и сняг - мартенско време, което повече ще напомня за зимата, отколкото за пролетта.

Анастасия Стойчева, дежурен синоптик: Не мога да ви обещая дни, в които съвсем пък да не вали, въпреки че температурите ще се повишават, ще има валежи предимно от дъжд, в планините все още в началото на седмицата ще превалява сняг.

От неделя температурите бавно ще започнат да се повишават.

Анастасия Стойчева, дежурен синоптик: Още до края на седмицата в южна България очакваме да има температури между 10 и 15 градуса, в последващата седмица те ще достигнат до 20 градуса.

И докато чакаме пролетното време, в нощта на събота срещу неделя минаваме на лятното часово време. Точно в 3 часа през нощта на 25- ти март трябва да преместим часовниците с един час напред. Ще спим с час по-малко, но денят ни ще бъде по-дълъг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пролетна работилница за деца организира кукленият театър в Благоевград
Пролетна работилница за деца организира кукленият театър в Благоевград
Жители от община Якоруда продават произведени от тях храни, за да се изхранват
Жители от община Якоруда продават произведени от тях храни, за да се изхранват