НОВИНИ

Нагласите в обществото за държавна собственост на ЕРП-тата се затвърждават

Според скорошно изследване на агенция „Афис“, мнозинството от анкетираните българи подкрепят собствеността на електроразпределителните дружества да бъде предимно държавна. Това заяви в студиото на „Още от деня“ Стефан Георгиев от социологическата агенция. Той подчерта, че това не е новина, а е по-скоро обществена нагласа, устойчива във времето.

bnt avatar logo
от БНТ
18:54, 23.03.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Социологическата агенция АФИС е провела изследване за нагласите на населението за собствеността върху електроразпределителните дружества. Според него близо двама от трима анкетирани смятат, че собствеността трябва да бъде на българската държава. Стефан Георгиев подчерта, че не е присъствал конкретен въпрос дали конкретно ЧЕЗ трябва да се притежава от „Инерком“

;

Това обаче не е голяма новина, допълни той. През 2013 г., когато правителството на Бойко Борисов подаде оставка заради цените на тока, е зададен подобен въпрос за ЕРП-тата със сходен отговор.

Стефан Георгиев, „Афис“: Тези нагласи са устойчиви във времето, но се затвърждават.

Според друго изследване, има сближаване на обществената подкрепа между двете най-големи партии - БСП и ГЕРБ. Стефан Георгиев подчерта, че не става въпрос за готовност за гласуване, а за симпатия на идейно ниво.

Аполитичността се увеличава по думите на Стефан Георгиев, но България не е в изборна ситуация и високият дял на тези, които не се интересуват от политика, е нормален.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече полиция в населените места искат кметове от Благоевградска област
Повече полиция в населените места искат кметове от Благоевградска област
България - Босна и Херцеговина пряко по БНТ HD тази вечер
България - Босна и Херцеговина пряко по БНТ HD тази вечер