НОВИНИ

Кампанията "Да оставим следи" набира средства за педиатрична линейка с кувьоз

Сдружение "КАУЗА" и тази година набира средства за медицинска апаратура в държавните здравни заведения. Четвъртото издание на кампанията "Да оставим следи" ще закупи първата в България педиатрична линейка с транспортен кувьоз. Деца от столично училище също се включиха в набирането на средства.

bnt avatar logo
от БНТ
10:29, 13.12.2016
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Благотворителността е част от възпитателна програма на училище "Веда". Всяка година на празника на св. Мартин, учениците организират благотворителен базар, а събраните средства от него помагат на различни каузи.

Валентин, ученик от 12 клас
Тази традиция ми носи едно усещане за принадлежност към една общност. Отбелязването на този празник, събирането на базара, който е изключително вълнуващ, че цялото училище е заедно.Това ни спомага, да се опознаем и да се чувстваме заедно в училище.
Кристина, ученичка от 6 клас
Много съм щастлива, че празнуваме празника на св. Мартин, защото той е символ на добротата. А за мен да си добър е изключително важно и се радвам, че мога да се докосна до това.

На тазгодишния базар учениците са събрали над 3 хил. лева, които ще дарят на кампанията "Да оставим следи". За нея са разбрали от директорът им, който е изненадан от факта, че в България няма педиатрична линейка.

Валентина Денчева, директор на училище "Веда"
Това е ужасно, тъй като може да се роди недоносено дете на различни места и да се наложи бърза реакция и транспортиране. Така че наистина ми се прииска и ние да се включим в тази кауза, и нашите деца да помогна на други деца, които ще се родят в бъдеще.

На предстоящия благотворителен търг на 14 декември ще бъдат предложени 39 фотографии, заснети специално за кампанията от фотографа Велислава Каймаканова. Пред обектива ѝ застават редица популярни личности, сред които Лили Иванова, Астор и актрисата Слава Рачева, позната на децата от рубриката "Лека нощ деца" на БНТ със своя приятел Педя човек-лакът брада.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия иска пълно нормализиране на отношенията с Япония
Русия иска пълно нормализиране на отношенията с Япония
СЗО съобщава за над 400 хил. жертви на малария годишно
СЗО съобщава за над 400 хил. жертви на малария годишно