НОВИНИ

Каракачанов: Призовавам партиите да седнат на една маса, а не само да се плюят

Красимир Каракачанов заяви в студиото на "Денят започва", че няма нищо против другите партии да им взимат идеите, стига да споменават, че те са именно на Патриотите. Той призова всички български партии да седнат след изборите на една маса, а не само да се плюят.

bnt avatar logo
от БНТ
08:22, 08.02.2017
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Красимир Каракачанов: "Омръзна ми в последните години да ни обвиняват в популизъм и какво ли не. В същото време нещата, които ние отстоявахме последователно - за увеличаване на минимална пенсия на 300 лева и увеличаване на всички останали процентно нагоре; за наборната служба; за връщане на трудови войски, за да може неграмотните общности в гетата да влязат малко в час; темата с нелегалната миграция и битовата престъпност - някой да казва, че тези неща са хубави, а преди 3 месеца са гласували против, това не го разбирам."

Каракачанов призова хората да не се вглеждат само в обещанията, ами и в действията на партиите след избори.

Красимир Каракачанов: "Ние предлагахме 300 лева пенсия, казаха ни тогава, че ще счупим държавата и бюджетът няма да издържи. След това, когато водихме преговори за съставяне на правителство това беше наше основно условие и пак не ни подкрепиха. А сега излизат и казват, "ама ние това ще го направим". Хубаво е, че някой се е сетил, че тези идеи са полезни за обществото. Но поне някой да се беше сетил да каже, че Патриотите са предложили тези идеи. Призовавам всички да гледат какво се прави не само преди изборите, а и след това. Изборите в България се превърнаха в циганска сватба."

Той е категоричен, че партиите трябва да работят в услуга на обществото, а не постоянно да се плюят едни други.

Красимир Каракачанов: "Призовавам българските партии, когато минат изборите, да намерят воля и да седнат на една маса, а не само да се плюят и да се мразят. Да седнат и да обсъдят всички тези проблеми, за които говорим - минимална пенсия , заплата, сигурността, битовата престъпност, наборна военна служба и всичко останало."
Красимир Каракачанов: "Не сме се отказали от името "Патриотичен фронт". Той беше цялото между НФСБ и ВМРО. Към тази коалиция се присъедини "Атака", която беше самостоятелна партия в парламента. Така, че "Обединени патриоти" е нормалното решение за да намерим наименование на всички."

Според Каракачанов, основен проблем, с който трябва да се бори новото правителство, трябва да бъде демографската криза.

Красимир Каракачанов: "Демографията е дългосрочна тема. Трябва да ограничим безразборната и неграмотна раждаемост в гетата, деца на 12-13 години раждат, това нормално ли е? Незаконно е, но държавата си затваря очите и го финансира. В същото време семейства, които работят и са се изучили, никой не го интересува за тях. Аз съм го предложил още през 2004 година. Семейно подоходно облагане. То касае работещите семейства. Над две деца оставяш повече средства в семейството. Тоест не облагаш, събираш прихода на двамата родители и от там изваждаш определена сума за всяко дете. Сега какво се случва, двамата родителите си ги облагат на общо основание. От 1000 лева, например, като им вземат 10% са 900 лева. Аз предлагам следното нещо. За всяко дете, говоря за работещо семейство, се маха една сума от 200 лева, ако имаш три деца се маха 600 лева, облагаш с 400 и така оставяш в работещите семейства повече доход. Така ще се стимулира желанието на хората да имат деца. Може да се въведе двудетния модел в България."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Панда близнаците от зоологическата градина във Виена навършват 6 месеца
Панда близнаците от зоологическата градина във Виена навършват 6 месеца
Токов удар е причинил аварията в топлоподаването
Токов удар е причинил аварията в топлоподаването