НОВИНИ

Къде се къса връзката училище - родители?

80% от родителите се доверяват единствено на детето си за информация, свързана с училищния живот. Това показват данните от проучване на изследователски център "Тренд". За да разбере къде се къса връзката училище-родители, евродепутатът Асим Адемов се срещна с представители на двете страни.

Милена Кирова
от Милена Кирова
23:10, 16.04.2018
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Възпитанието на детето и отговорността за него е споделена между училището и семейството според 57% от родителите. 35% са категорични - само семейството е отговорно срещу 7%, които отдават по-голяма роля на училището.

Родителите се предоверяват и разчитат основно на информацията, която получават от детето си, сочи изследването на "Тренд".

Анастас Стефанов - изследователски център ,,Тренд": Има скъсана връзка, нарушена комуникация по оста родител-училище, родител-учител. Виждаме, че се разчита на родителските срещи основно като възможност за комуникация. Те са практически два пъти годишно.

Над 80% от родителите вярват на учителите, но едва една трета познават всички преподаватели на своето дете. Как тогава ще се върнат родителите в училище?

Асим Адемов - евродепутат, ЕНП: Ще се върнат с активната помощ на учителите, на директорите, чрез по-активна комуникация с тях.

За целта Асим Адемов възнамерява да започне кампания под наслов ,,Да върнем родителите в училище,, в различни региони на страната, за да се чуе мнението на учителите, но и на родителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха изложба на Милчо Спасов
Откриха изложба на Милчо Спасов
Изложение на стоки, изработени от хора с увреждания
Изложение на стоки, изработени от хора с увреждания