В кухнята на замъка Уиндзор: Къде ще приготвят храната за сватбата на принц Хари

Приготовленията във Великобритания за сватбата на принц Хари и американската актриса Меган Маркъл вървят с пълна сила. Сега ще отправим поглед към кухнята в замъка Уиндзор, където ще се приготви храната за сватбения ден.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:05, 14.05.2018
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Всичко в кухнята на замъка Уиндзор е готово за големия ден. Тази събота ще се венчаят Меган и Хари, които са участвали във всеки детайл от приготовленията и са опитали всяко ястие, което ще бъде сервирано.

Марк Фланаган, кралски шеф-готвач: Ще използваме само британски сезонни зеленчуци. Съсредоточени сме към прекрасните домати и сезонните зеленчуци. Знаем, че принц Хари и Меган искат да са сигурни, че ще използваме колкото се може повече местни сезонни зеленчуци в менюто.
;

В събота в кухнята на кралския шеф-готвач Марк Фланаган ще има около 30 готвачи и помощници.

Марк Фланаган, кралски шеф-готвач: Всеки би се радвал да е част от това голямо събитие. С нас се свързаха много стари членове на екипа ни с въпрос дали могат да ни помогнат в събота и това е наистина чудесно. Да се възползваме от тази подкрепа също е прекрасно!

Детайлите около сватбеното меню не са известни, но от двореца Кенсингтън разкриха, че е избрана лимонова торта от пекарна в източен Лондон. Така кралската традиция за десерт да се сервира плодова торта изглежда ще бъде нарушена.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​След големия финал на Евровизия 2018: Equinox в Денят започва
​След големия финал на "Евровизия" 2018: "Equinox" в "Денят започва"
В Денят започва: Евродепутати коментират проблемите на българските превозвачи
В "Денят започва": Евродепутати коментират проблемите на българските превозвачи