НОВИНИ

Принц Уилям и Кейт на филмовите награди БАФТА

Романтичният мюзикъл "Ла Ла Ленд" е големият победител на британските филмови награди БАФТА. Филмът получи пет отличия, включително за най-добър режисьор и най-добра актриса. Наградите БАФТА бяха раздадени снощи в Лондон. Те се смятат за британския еквивалент на американските Оскари.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:19, 13.02.2017
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Херцогинята на Кеймбридж Кейт и съпругът и принц Уилям преминаха по червения килим както всички номинирани до зала "Роял Албърт Хол", където Британската академия за филмово и телевизионно изкуство раздаде годишните си награди. Принцът е председател на академията.

Мюзикълът "Ла Ла ленд", фаворит и за Оскарите, спечели пет награди - за най-добър режисьор Деймиън Шазел, най-добра актриса и наградите за музика и кинематография. Печалбите от филма досега са 270 милиона долара.

Ема Стоун - БАФТА за най-добра актриса: "Във време, в което сме толкова разделени, мисля, че е наистина много специално да можем да се съберем, да можем да отпразнуваме положителния дар на творчеството и това как той може да накара хората да се чувстват по-малко самотни".

Кейси Афлек, по-малкият брат на Бен Афлек, беше избран за най-добър актьор за ролята си в драмата "Манчестър до морето".

Филмът "Аз, Даниел Блейк " получи БАФТА за най-добър британски филм. Той разказва за дърводелец, който се опитва да получи социални помощи след инфаркт. Режисьорът Кен Лоуч използва случая да критикува управляващите във Великобритания консерватори.

Кен Лоуч - режисьор, БАФТА за най-добър британски филм: "Най-уязвимите и най-бедните хора са третирани от това правителство със закоравяла бруталност, това е позорно".

Принц Уилям даде наградата БАФТА за цялостен принос на 90-годишния продуцент, режисьор и актьор комик Мел Брукс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Полският премиер се възстановява след катастрофата
​Полският премиер се възстановява след катастрофата
Детската площадка в столичния квартал Абдовица не е ремонтирана над 20 години
Детската площадка в столичния квартал "Абдовица" не е ремонтирана над 20 години