НОВИНИ

Меглена Кунева дава път на младите в Движение "България на гражданите"

Меглена Кунева няма да се кандидатира за депутат на предстоящите избори. Лидерът на Движение "България на гражданите" заяви, че дава път на младите политици. Тя отрече решението ѝ да е свързано с евентуална нейна номинация за еврокомисар и обясни, че това е въпрос, който зависи от правителството. Кунева отхвърли критиките към нея, свързани с оперативната програма за образование и заяви, че няма замразени пари.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:09, 13.02.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Меглена Кунева посочи, че повече от 15 години е в политиката. Че в този период е изнесла много битки и е поела много отговорности.

Меглена Кунева - председател на ДБГ: Аз реших да не участвам като кандидат за народен представител на предстоящите парламентарни избори. Аз оставам в политиката, за да дам шанс на много млади хора. Колкото до въпроса за комисарството, вижте ако ме питате дали знам, мога, разбирам ЕК - да, но това не е тайна за никого. Ако ме питате за номинациите- такава номинация няма. Ако ме питате нормално ли е от декември месец България да бъде без еврокомисар - това е безпрецедентно. Такъв случай не е имало никога и аз смятам, че е много тревожно.

Кунева каза също, че е въпрос на лични решения дали другите лидери на реформаторите ще участват в листите. През последните дни тя беше обект на атаки и от бившите ѝ партньори в блока ДСБ, и от ГЕРБ. Беше подложена на критики и заради евросредствата за образование.

Меглена Кунева - председател на ДБГ: Замразени пари за България няма. И ако се изпълнят тези няколко препоръки, които оставих на моя колега, който беше мой заместник до скоро проф. Денков, няма и да има разбира се. Ако правителството не беше подало оставка, до лятото аз щях да се справя със всички препоръки.

Кунева посочи, че след подаден сигнал, през лятото на миналата година е спряла проекти заради съмнения за злоупотреби, вътрешният одит е потвърдил това, и случаите са предадени на ДАНС и прокуратурата. Именно тогава като министър Меглена Кунева пое и управлението на оперативната програма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детската площадка в столичния квартал Абдовица не е ремонтирана над 20 години
Детската площадка в столичния квартал "Абдовица" не е ремонтирана над 20 години
Продължава делото за убийството на автомагистрала “Струма” през 2015 г.
Продължава делото за убийството на автомагистрала “Струма” през 2015 г.