НОВИНИ

Хасан Азис пред БНТ: Няма признаци за разцепление на ДПС в Кърджали

Днес се навършват 26 години от основаването ДПС. Тогава е създадена и най-голямата областна структура - в Кърджали. По този повод в града са тримата съпредседатели на партията. Посещението им съвпада със скандалите в партията след изгонването на бившия лидер Лютви Местан и напускането на областния председател Бахри Юмер. В сутрешния блок на БНТ "Денят започва" новият областен председател на ДПС в Кърджали и кмет на града Хасан Азис заяви, че няма признаци за разцепление на ДПС в Кърджали. По думите му, избирателите на ДПС не са раздвоени в нито един аспект.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
08:35, 08.01.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
Хасан Азис - областен председател на структурата на ДПС в Кърджали: "Днес се навършват 26 г. от създаването на ДПС в Кърджали... От тук трябва да се даде важен политически знак не само за организацията ни в Кърджали, но и в страната и в чужбина и този знак е, че кърджалийската организация стои твърдо на своите позиции, тя е неделима и единна организация в настоящия момент, независимо от събитията, които се случват през последните седмици. По отношение на обновлението на партията е въпрос, който винаги е стоял на дневен ред в ДПС, а и този въпрос стои пред всяка друга политическа партия по отношение на обновление и по отношение на поколенческия въпрос във всяка една партия, но и по отношение на осъвременяването на поведението на партията от гледна точка на съвременните политически реалности."

На въпрос дали ДПС може да се окаже препъни камъка в отношенията на България с Турция и Русия, Хасан Азис заяви:

"Позицията на ДПС е, че тази теза за избор между Москва и Анкара няма. Това е измислена теза, върху която се опитват да изградят един нов проект, който към момента е неопределен. Това, което нас ни успокоява е, че нашият избирател, особено хората в Кърджали възприемат тази теза като несъществуваща. Разбира се, че ние имаме отношение към Турция и това отношение е било винаги такова, каквото е - че ние имаме добросъседски отношения, че трябва да развиваме своите стратегически отношения и на местно, и на национално ниво... ДПС никога не е поставял свой избирател да прави избор между Анкара и Москва. Това е несъществуваща теза."

Ето какво още каза Хасан Азис пред нашия репортер Иво Никодимов, вижте цялото интервю.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова вълна от напрежение между Саудитска Арабия и Иран
Нова вълна от напрежение между Саудитска Арабия и Иран
Започна изкупната кампания на тютюна
Започна изкупната кампания на тютюна