НОВИНИ

Четири министерства търсят къде се губи водата в Кричим

Комисия от четири министерства и община Кричим ще търсят причината за липсата на вода в града. Оглед на водноелектрическите централи Въча 1 и 2 направиха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, представители на НЕК и екоминистерството. Вече осми ден в един от кварталите на Кричим няма вода.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
20:48, 07.01.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Спорът между Националната електрическа компания, Напоителни системи и ВиК-Пловдив, които използват водата, е къде изчезва тя за кратки периоди през лятото и зимата.

Теменужка Петкова - министър на енергетиката: "Имаше съмнения относно дейността на НЕК във връзка с дейността на ВЕЦ Въча 1 и 2... ние твърдим, че изпълняваме своите ангажименти, но е факт, че гражданите на град Кричим нямат вода, затова решихме да направим една такава съвместна комисия - всички институции, които имат отношение към този процес да видим къде е причината".


;

От централите са задължени да подават по 5 кубически метра вода в секунда през цялото денонощие, съобщи още Петкова и това се изпълнява. След това, обаче водата мистериозно изчезва по пътя до кладенците на ВиК Пловдив. Нито един от специалистите от четирите министерства не се ангажира да каже къде. Жителите на Кричим имат своя версия за загубите.

Осман Шарифов: "Водата се губи, тука надолу има частни електроцентрали водни и водата като я пуснат спират я за централите да работят, а за нас дето сме, че нямаме вода не ги интересува".

Хората очакват бързо решение на проблема, тъй като водата и във водоноските вече е свършила.

Очаква се до два дни кладенците на ВиК Пловдив да се напълнят и хората да могат да ползват вода от мрежата, увериха от община Кричим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Долче и Габана с колекция за мюсюлманки
"Долче и Габана" с колекция за мюсюлманки
Десетки загинали след атентат в Либия
Десетки загинали след атентат в Либия