НОВИНИ

Високотехнологично улично осветление изграждат в Благоевград

Високотехнологично улично осветление ще бъде монтирано до края на годината в община Благоевград на стойност малко над 6 милиона лева. То ще реализира на два етапа, като финансирането ще се осъществи със заем от банка и със средства по оперативната програма „Региони в растеж.Това заяви днес кметът на Благоевград – д-р Атанас Камбитов.

bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 07.01.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Преди да бъде изтеглен заем от банка от Общината са направили разчети, че новото улично осветление ще спестява близо 120 хиляди лева годишно. С тази средства ще се погасява заемът, който е на стойност милион 870 хиляди лева. Уличното диодно осветление с много ниска консумация на електроенергия ще се управлява от команден център.

"На всеки стълб има джипиес във всеки един момент се знае тази лампа какво потребява дали е в норма, дали примерно е изгоряла. Всичко това, което в момента ние правим - обходи, протоколи от дежурен телефон и т.н, всичко това нещо го имаш във всеки един момент и онлайн се знае къде има проблем и се отстранява, дето се казва на секундата", разказа кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Нови улични осветителни тела от първия етап се предвиждат за централна градска част и главните пътни артерии в областния център. С пари по програмата „Региони в растеж” близо 4,5 милиона лева високотехнологично осветление ще има в парковете, дори в селата в общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредният награден в лотарията на НАП
Поредният награден в лотарията на НАП
След намесата на БНТ 2 ЧЕЗ спря тока на самонастанилия се в Овча купел
След намесата на БНТ 2 ЧЕЗ спря тока на самонастанилия се в "Овча купел"