НОВИНИ

Пожар в сградата на басейнова дирекция във Варна

Пожар горя в сградата на Басейнова дирекция “Черноморски район” във Варна. Причината за инцидента е повреда в служебен компютър, който се е самозапалил. Пламъците са унищожили една от канцелариите и оборудването вътре. Няма пострадали служители.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
19:15, 07.01.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Инцидентът е станал в обедната почивка и повечето от служителите са били навън. Останалите сами напуснали сградата и подали сигнал за пожара. На място веднага пристигнали два противопожарни автомобила, Огнеборците бързо потушили пламъците.

"Искам да похваля колегите, професионално свършена работа, тъй като бараки от този тип рядко се спасяват, а в конкретния случай е изгоряла само една канцелария", заяви Тихомир Тотев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Варна.

Огнената стихия е засегнала и част от покрива на едноетажното здание.

"Покривът, то се вижда от вън, че е разкъртен, за да се вкарат гасителни средства и да се изгаси по-бързо. Ще има в тази зима и ремонт на покрива", допълни Тихомир Тотев.

Помещенията, които е обхванал пожарът, са неизползваеми. Спрян е токът в сградата. Щетите от пожара тепърва ще бъдат описани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снегорини рушат пътна инфраструктура
Снегорини рушат пътна инфраструктура
Провериха по сигнал кучкарника в Каменар
Провериха по сигнал кучкарника в Каменар