НОВИНИ

След намесата на БНТ 2 ЧЕЗ спря тока на самонастанилия се в "Овча купел"

Продължава сагата с наемателя, който превзе частен имот в столичния квартал "Овча купел". След излъчения репортаж по БНТ 2 ЧЕЗ върна партидата на титуляра и спря електрозахранването на адреса. Въпреки че договорът на Ботев е прекратен с уведомление и нотариална покана той продължава да живее там, взимайки ток от съсед.

БНТ2-София
от БНТ2-София Владимир Христовски
19:19, 07.01.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Ток на адреса няма, но се вижда кабел, който излиза от мазето и през вратата на балкона влиза на първия етаж. Не успяхме да намерим съседа, който е предоставил контакт на самонастанилия се Иван Ботев.

"Ползвам в момента ток от съседа ми, който ми помага".

"Това не е ли незаконно?"

"Според мен това е помощ."

"Не е незаконно?"

"Законно?!? Не мога да кажа."

Пред нас наемателят с прекратен договор дефинира какъв е проблемът:

"Целият проблем е, че този човек иска да открадне от мен това, което съм направил аз", заяви Ботев.

Ботев твърди, че е създал на собственника доходен бизнес и е категоричен, че ще напусне имота тогава, когато му даде 50 000 лева обещетение или съдът се разпореди за това. Няколко часа, след като си тръгнахме обаче казусът претърпя развитие.

"Отново разговаряхме и тогава той ми написа на една бележка, че ми предава ключовете", сподели собственикът Стоянчо Илиев.

Интересен момент в бележката е, че Ботев предава ключовете на Стоянчо Илиев до 13 март 2016 година.

"Той може би има някакво известие от съда, че тогава ще има заседание, на което, може би ще има решение най-после на казуса, който продължи година и половина", обясни Илиев.

Към момента в имота няма наематели, но друг проблем е, че в две от жилищата хората са оставили багаж. Те са склонни да ги освободят едва когато Иван Ботев, с когото имат договор за наем, им върне депозитите. Към днешна дата обаче той е в Македония и не се знае кога ще се върне. Неправомерното захранване с ток също е преустановено. БНТ 2 ще продължи да следи случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Високотехнологично улично осветление изграждат в Благоевград
Високотехнологично улично осветление изграждат в Благоевград
Снегорини рушат пътна инфраструктура
Снегорини рушат пътна инфраструктура