НОВИНИ

Поредният награден в лотарията на НАП

Още един печеливш в лотарията на НАП получи своя смартфон. Това е Георги Георгиев, който е регистрирал касова бележка за покупка на стойност 2 лв. Името на спечелилия става ясно всяка седмица в ефира на БНТ. В края на годината един от късметлиите ще получи и голямата награда - лек автомобил. За нея вече се борят 250 хил. потребители, регистрирали 7 млн. касови бележки за близо 100 млн. лв.

Айше Сали
от Айше Сали
19:28, 07.01.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Преди няколко седмици купува лотариен билет, но не тази игра му носи мечтаната печалба. Иронията на съдбата отрежда на 42-годишният Георги Георгиев да спечели награда, благодарение на касовата бележка, която получава срещу дребна покупка. Така на 4 януари той става третият участник в лотарията на НАП, който получава телефон.

Георги Георгиев: "Разбрах от един новинарски сайт и на шега се регистрирах. До момента съм регистрирал около 230 бележки. Останах приятно изненадан. Никога досега не съм си изисквал касовата бележка при покупка, но дори и за 35 стотинки вече си ги искам."


;

Инспекторите на НАП вече са проверили търговската верига, издала печелившата бележка. Нарушения не са открити, а продажбата - отчетена. Освен че стана хит, лотарията на данъчното допринася съществено за ръста на оборотите. Популярността на играта е причина и за по-големия брой сигнали при неиздаването на фискален бон.

Росен Бъчваров, говорител на НАП: "Човекът, който най-често участва в нашата лотария, е на възраст между 16 и 35 години, въпреки че отчитаме един немалък и постоянно нарастващ брой на пенсионери".

Своя късмет вече са пробвали 250 хиляди души. Георги също ще продължава да го прави, а със спечеления телефон ще зарадва сестра си, защото скоро тя има рожден ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблеми с боклука в София и Варна
Проблеми с боклука в София и Варна
Високотехнологично улично осветление изграждат в Благоевград
Високотехнологично улично осветление изграждат в Благоевград