Хиляди миряни се докоснаха до чудотворната икона на Света Богородица Троеручица

В храма на светата обител патриарх Неофит отслужи тържествена Света литургия в съслужение с други духовници.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков БТА
14:17, 15.08.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
хиляди миряни докоснаха чудотворната икона света богородица троеручица

"Тази година, на 15-ия ден от август, сме в храма, за да се присъединим към всеобщата възхвала на Богородичното Успение, да въздигнем сърцата си към небесата и заедно, цялата църква, да възпеем Пресветата Божия Майка, която днес се отправя от земния към вечния живот, от света на скръбта и очакването към царството на Бога и пълнотата на живота, който Нейният Син и наш Бог Й даде в изобилие", каза Негово светейшество на въпрос на БНТ.


;

Да даде Света Богородица здраве, сила, радост и успех на милото Отечество и на всички нас, пожела игуменът на Троянския манастир Величкият епископ Сионий в ефира на "Денят започва".


;

По традиция чудотворната икона на Света Богородица Троеручица беше изнесена от манастира и с литийно шествие пренесена до параклиса на мястото, където е станало първото чудо, извършено от нея. Там беше извършен водосвет, след което вярващите отново се помолиха пред чудотворната й сила.

За храмовия празник пристигнаха още премиерът Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, посланикът на Русия Анатолий Макаров и други представители на централната и на местната власт.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Първите 100 дни на Еманюел Макрон като президент на Франция
Първите 100 дни на Еманюел Макрон като президент на Франция
МВнР: Няма информация за пострадали или засегнати българи от пожарите в Гърция
МВнР: Няма информация за пострадали или засегнати българи от пожарите в Гърция