НОВИНИ

Хиляди студенти посрещнаха 8 декември в Банско

Всички места в хотелските комплекси в Банско, Сандански и Мелник са заети за студентския празник. Близо 10 000 са направените резервации от студенти в зимния курорт. Много от студентите ще са направили резервации за две нощувки. Голяма част от хотелите там предлагат пакет от две нощувки със закуска и включени СПА процедури на цени от 200 до 300 лв. За безопасността на младежите ще се грижат и много полицейски служители, които ще бъдат разположени около заведенията за хранене и дискотеките. Повече за това как се подготвяха заведенията в зимния курорт Банско, за да посрещнат младежите вижте в репортажа.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Ирина Николова
20:16, 08.12.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Много от младежите са пристигнали в зимния курорт още вчера и празненствата им вече са започнали. Механите и ресторантите в Банско са резервирани още преди месец. За доброто настроение на младежите ще създават оркестри и диджеи. Цените на кувертите варират от 25 до 50 лв.

Част от собствениците на механи и ресторанти казаха, че цените на кувертите не са променяни и са същите като миналата година. Тази година обаче студентите предпочитат да консумират това, което им е включено в избраните пакети, а не да поръчват допълнително.

Марина Тонева, управител на механа:
„Асортиментът на менюто е доста богат: има банска традиционна кухня, но ние залагаме на по-разчупено предлагане - като гурме кухня. И неща, които си правим тук - айвар, домашен млечен мус, лютеница и изобщо разядките ги обхващаме с домашни неща. ”

Кувертите в заведенията, в които се предлага пет степенно, изискано меню, цените са от 80 лева нагоре.

И докато студентите в Банско се забавляват, колегите им от Университета по хранителни технологии в Пловдив излязоха с призив за отговорно и безопасно посрещане на празника. Кампания е организирана, заради тежката катастрофа, която преди 5 години отне живота на четирима младежи от университета. Те загинаха навръщане от Пампорово, където празнували.

От Агенцията по безопасността на храните в казаха, че ще извършват проверки дори и в празничната вечер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шоколадово царство се появи в Португалия
Шоколадово царство се появи в Португалия
По-добри условия на труд искат заетите в Столичния градски транспорт
По-добри условия на труд искат заетите в Столичния градски транспорт