НОВИНИ

Започна преместването на третата цистерна в Хитрино

При доста сурови зимни условия започна операцията по преместването. Днес ще бъде преместена цистерната , която е изпускала газ. Таи нощ е имало нов теч от нея, но не е бил сериозен.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
09:09, 16.12.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Хората губят търпение. Днес пак ще бъдат раздадени помощи. Ще бъдат раздадени 250 пакета с храни. Започна и заседанието на обществения съвет, който трябва да реши по какъв начин да действа и как да бъдат раздавани помощите, които пристигат и парите от "СМС" кампанията.

Нуридин Исмаил, кмет на Хитрино: "За ден, два на може би на над 90% от хората беше раздадена тази помощ. Хората, които са проблемни, тоест, които нямат регистрация в община Хитрино, тях даже на ръба на закона, правейки в последствие регистрация, успяхме и това да го направим. На 100% хората си взеха тези помощи, но няма да вземат само тях. Благодарение на правителството и това, което социалното министерство направи ще вземат още много неща. В програмата, която те извънредно приеха за Хитрино, може би в рамките на 5-6 месеца ние ще изхраним цялото население в размер на до 500 лв."

Ситуацията се усложнява единствено от лошото време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести срещу Владимир Путин в Токио
Протести срещу Владимир Путин в Токио
Делян Добрев: Има някои министри, които, меко казано, не се справят добре
Делян Добрев: Има някои министри, които, меко казано, не се справят добре