НОВИНИ

Драгомир Стойнев: Шансът да се състави кабинет е 1%, този театър трябва да спре

Депутатът и член на ръководството на БСП, Драгомир Стойнев, смята, че трябва да има предсрочни избори. В студиото на "Денят започва" той заяви, че Президентът е трябвало да състави служебен кабинет, с който да стабилизира политическата обстановка в страната.

bnt avatar logo
от БНТ
08:47, 16.12.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
Драгомир Стойнев, член на ръководството на БСП и депутат от БСП "Лява България": "Според мен 1% е шансът да се осъществи кабинет. Този театър трябва да приключи. Президентът трябва да бъде малко по отговорен към държавата, защото едно служебно правителство можеше да бъде създадено още в края на ноември месец, после генерал Радев да направи свой кабинет и да имаме една стабилност. В момента се разиграва цирк пред българските граждани. Трябваше мандатът да бъде даден на Патриотите, а изведнъж Президентът го връчи на Реформаторите. Всички знаем, че основната причина е, че от Брюксел се скараха и заявиха, че на Патриотите не може да се даде мандата. Това е истината."

Според него, големият въпрос е как е работило това правителство с ГЕРБ, РБ и ПФ вътре. По думите му, това е било "един пазарлък и заради това нямаме конкретни реформаторски промени."

Стойнев коментира и ситуацията с гражданската защита и институциите, които трябва да помагат на хората.

Драгомир Стойнев: "Институциите, които трябва да подпомагат хората в крайни ситуации, са крайно недофинансирани. Нямаме хора, подготвени и с нужната екипировка. Основен приоритет на всички политически сили е наистина да се осигурят нужните средства и нужния професионализъм в тази сфера."

Той даде и своето мнение за проблемите на българските земеделски производители.

Драгомир Стойнев: "С нашият законопроект желаем да защитим българските земеделски производители от нелоялните търговски практики. Основните акценти са, че ако утре си купите кашкавал или сирене и има наименованието "българско", това означава, че самият продукт е произведен на територията на страната, и че основната суровина е българска. Предлагаме и големите търговски вериги да имат определено количество български стоки. За млякото и млечните продукти 70%, за месото 25%, за пилешкото месо 51%, за виното и спиртните напитки приблизително 75%."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делян Добрев: Има някои министри, които, меко казано, не се справят добре
Делян Добрев: Има някои министри, които, меко казано, не се справят добре
Сърф под багрите на Северното сияние
Сърф под багрите на Северното сияние