НОВИНИ

Хора с увреждания в Пловдив чакат на дълги опашки за безплатни винетки

Хора с увреждания в Пловдив чакат на дълги опашки в студа, за да подадат молби за полагащите им се безплатни винетки. За това сигнализираха зрители на БНТ, които твърдят, че дълги опашки има пред всички социални служби в града.Повече от Николай Райшинов

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
07:48, 16.01.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Опашките пред социалната служба в район „Централен" започнаха веднага след новогодишните празници. Чакането за безплатни винетки продължава и до днес.

Директорът на Дирекция социално подпомагане в Пловдив Надя Танева заяви пред БНТ, че опашките се дължат на многото правоимащи в града. Почти 12 000 лица имат тази безплатна винетка. От началото на годината до момента са приети малко над 5 000 заявления, което е средно от около 500 заявления на ден.

Танева заяви, че Дирекцията не работи само с тези заявления и призовава всички граждани за търпение.

Струпването е очаквано и е създадена организация да се чака по-малко, но на този етап е невъзможно без да има опашки.

Директорът заяви още, че в някои от районите няма обособени приемни, но такава е възможността в момента.

За район Централен със съдействието на кметството е направена количествена сметка за реновиране на сградата и обособяване на приемна. Надеждите са, че до края на годината ще бъде осигурена приемна.

Надя Танева уточни, че не е нужно всички хора да се струпват през януари за винетки. Краят на януари не е крайният срок за подаване на заявления за винетен стикер - електронната винетка. На тези, на които не им предстои пътуване, може да изчакат. Електронната винетка ще е готова в 7-дневен срок.

Оказва се, че много от хората не са наясно, че от тази година винетките са електронни и остават изненадани, когато не получат стикери от социалната служба, въпреки че са одобрени за помощта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Най-малко 15 души са убити при нападение срещу хотел в Кения
​Най-малко 15 души са убити при нападение срещу хотел в Кения
Делото срещу Живко Мартинов влиза в Специализирания наказателен съд
Делото срещу Живко Мартинов влиза в Специализирания наказателен съд