НОВИНИ

Хванаха чистачка да краде от ученици

Чистачка от пловдивско училище краде вещи и пари от ученици. След като третокласничка от Основно училище „Княз Александър I" се оплакала,че й липсва телефонът, учителите прегледали видеозаписите от охранителните камери. Така става ясно, че хигиенистката пребърква в джобове и чанти на ученици в класна стая.

bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 23.02.2016
Чете се за: 00:33 мин.

Телефонът на момичето изчезва, докато са в час по физическо. Заедно с останалите деца първо започнали да търсят телефона в училищния двор, но след като не го открили, предложили да се прегледат записите от охранителните камери.

Анета Вълева, директор на ОУ „Княз Александър I": "От там започват да се разплитат нещата. Но се вижда ясно на записа, че госпожата минава през всички чинове, столове, якета, раници на деца".

Чистачката работи от около десет години в училището. Оттам коментираха, че това едва ли е първата ѝ кражба.

В това училище учат и децата от Хуманитарната гимназия.

След като е разкрита, чистачката връща телефона и пет лева, откраднати от друго дете. От училището са подали жалба в полицията, а жената е задържана за 24 часа.

прокурор Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура - Пловдив: "Нямаме данни тя да е криминално проявена, при това положение по-голямата вероятност е да последва административно наказание. Което не означава, че не се касае за престъпление".

От училището казаха, че чистачката ще бъде дисциплинарно уволнена от училището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГКПП Кулата отново е затворен и в двете посоки за камиони
ГКПП "Кулата" отново е затворен и в двете посоки за камиони
Ще има спасители на градските плажове
Ще има спасители на градските плажове