НОВИНИ

Кметство "Източен" вече се помещава в хотела на Ванко 1 в Пловдив

Кметството на пловдивския район „Източен" вече се помещава в сградата, станала популярна като хотела на Ванко 1 със статуята на Исус. Обслужването на гражданите се извършва на новия адрес - бул. "Шести септември" № 274. Там се намират всички административни звена. На първия етаж има изнесен фронт офис на служба ГРАО и „Местни данъци и такси".

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
09:19, 11.07.2017
7437
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Казусът с хотела на Ванко 1 е от 2010-а година, когато държавата конфискува постройката на рап певеца и я обяви на публична продан за над два и половина милиона лева.

Иван Тотев, кмет на Пловдив: В качеството ми на областен управител тогава написах едно писмо до финансовия министър Дянков и директора на НАП, с което предложих да не се продава сградата на публична продан, а де се предостави на община Пловдив.

Така хотелът е вече общинска административна сграда. Кметството на район „Източен" се помещава на първите два етажа. На последните два пък е разположен центърът за управление на трафика.

Николай Чунчуков, кмет на район „Източен" в Пловдив: Успяхме да направим самото преместване, без да се усети от гражданите като неудобство - в четвъртък следобед. И в петък, събота и неделя сме преместили абсолютно всичко. Телефонната централа работи, всичко.

Статуята на Христос, която бе разположена на покрива на сградата, е демонтирана. Не е ясно каква ще е съдбата на басейна, който по поръчка на Ванко 1 също бе построен на върха на хотела.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция обмисля  да излезе на пазарите  преди 27 юли
Гърция обмисля да излезе на пазарите преди 27 юли
Ремонтират силистренския площад „Албена“
Ремонтират силистренския площад „Албена“