НОВИНИ

Кметът на Враца поощрява хората, които почистват снега

След като сам хвана лопатата и излезе да чисти снега по улиците на Враца, кметът на общината Калин Каменов учреди и награда за гражданите, които го последваха. Със скромното парично поощрение той пожела на наградените да си купят по-здрави лопати и да мотивират и своите съседи да се включат в преодоляването на леденото и снежното бедствие.

bnt avatar logo
от БНТ
11:59, 22.01.2016
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Общината във Враца се опитва да възроди добрата практика всеки гражданин да помогне на комуналните служби в извънредни ситуации, като почисти снега и леда пред дома или офиса си. Идеята всеки да изпрати до кметството снимка как почиства намери широк отклик и помогна за справяне със стихията.

Виктория Звездомирова:
- Аз взех участие в почистването пред моя магазин, два дни сериозно тренирах от сутрин до обяд и така се включих. Сега е по-добре за пешеходците, аз сериозно поработих. Според казуса ако никой не се
включва, трябва да има санкции, а който се включва- да го поощрим. Одобрявам този конкурс и това е начин да се обединим и нещо да направим. Как успях да убедя г-н кмета ли - с много чар и снимка с лопатата!

Кметът на Враца Калин Каменов награди 7 от най-активните граждани и защити политиката на общината да не глобява, а да мотивира хората.

Калин Каменов, кмет на община Враца:
- По-важното е всички да бъдем ангажирани в такива моменти. Най-лесно е да наложиш санкция на този, който не си е почистил пред дома, офиса, блока. Ние избрахме нестандартен подход да мотивираме хората с добро и онзи ден, когато валеше най-силно, решихме да организираме този конкурс. Целта е да провокираме гражданите да са активни.Те излязоха да чистят и изпратиха своите снимки. Затова благодаря на всички, които се включиха
и почистиха пред домовете си.

Извън списъка на наградените останаха много безименни граждани, които още в снежната виелица излязоха по собствено убеждение да чистят.

- Отзовавате се на призива на кмета ли?
- Аз винаги си чистя пред дома, това е задължение на собствениците, а на общината е задължение да почисти улиците.

След като мина по изчистените тротоари, нашият екип вдигна поглед към покривите на сградите и видя надвисналите ледени висулки, които заплашват минувачите. Вероятно премахването на висулките ще бъде тема на следващия оригинален общински конкурс за гражданите на Враца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наш военен кораб участва в учение на НАТО
Наш военен кораб участва в учение на НАТО
Обгазените с фреон ще бъдат изписани утре
Обгазените с фреон ще бъдат изписани утре