НОВИНИ

Кметът на Пловдив няма да отстранява заместника си Димитър Кацарски

Кметът Иван Тотев няма да отстранява от длъжност заместника си Димитър Кацарски, нито ще го кара да излиза в отпуск. Припомняме, че вече и двамата са обвиняеми за нарушения на закона за обществените поръчки за строежа на зоологическата градина.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
21:00, 16.02.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Заместник-кметът Димитър Кацарски не се яви на днешната сесия на Общинския съвет. Кметът Иван Тотев заяви, че не знае защо отсъства, тъй като днес е първият му работен ден след отпуск. На въпрос ще отстрани ли по свое решение заместника си от длъжност, отговори че няма да го направи.

Иван Тотев - кмет на Пловдив
"Недейте задавайте такива въпроси, нямаме такова искане, така че не би трябвало. Ако има такова управленско решение, вие ще го разберете, но към настоящия момент няма такова управленско решение."

Общинските съветници от БСП обаче смятат, че Кацарски трябва сам да се оттегли.

Иван Петков – общински съветник от БСП
"Мойто мнение за Кацарски, не само мойто и но и на БСП, е, че е морален акт г-н Кацарски да се оттегли, за да може прокуратурата да си свърши работата."

Съветникът Спас Гърневски оттегли искането си за прокурорска проверка на сделката за Панаира, от която според него Общината е изгубила 150 милиона лева. За Кацарски заяви, че знае как се чувства, тъй като и самият той като кмет е бил разследван заради сделка за милиони.

Спас Гърневски - общински съветник от ГЕРБ
"Ако човека чувства в себе си, че няма вина, защо да излиза."

Припомняме, че заместник-кметът по строителството Димитър Кацарски бе обвинен от прокуратурата в съучастничество за облагодетелстване на фирмата „Запрянови” в размер на 1 милиона лева при строителството на зоокъта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Неофит се срещна с еврейската общност в България
Патриарх Неофит се срещна с еврейската общност в България
​Католическата църква в Австралия плаща милиони на жертви на сексуално насилие
​Католическата църква в Австралия плаща милиони на жертви на сексуално насилие